E-sport – tjejerna knappar in

E-sport är en förkortning för ordet elektroniskt sport men är även känd som competitive gaming, professional gaming och video gaming. Det är ett nytt modernt sätt att tävla på. Genom tiderna har det inom denna sport, såsom med alla andra sporter, varit dominerat av den manliga könet. Men med tiden har sportens gränser vidgat sig och det är allt flera tjejer som visar framfötterna och kommer högt upp i rankingen bland e-sportare. Det är dags att börja hylla kvinnorna lika mycket som männen blir hyllade i gaming världen. Gaming blir med åren och med internatens utveckling oerhört populär. Det är allt från barn till vuxna som spelar och lägger ner många timmar av vardagen för att förbättras och lyckas bli kända gamers.

Spel utvecklas

Det är folk av alla åldrar som tävlar mot vandra vilket skapar stor variation. Inom sport krävs det mycket av person när det gäller kroppsform och matrutiner. Men å andra sidan finns det inte sådana krav för gamers, personer som spelar. E-sport har blivit så populärt att många av spelen också finns till mobilen. Det är en version av spelet som också finns i app form som är anpassade för små ytor. För att kunna spela utomhus är powerbanks utmärkta för att försäkra att mobilen inte “dör” eftersom spelande tar mycket på batteriet.

E-spelets revolution

Evolutionen inom gaming världen är pågående, inte bara datorernas funktioner och kvalitén av spelet men evolutionen inom spel i mobilen har också, som tidigare nämnts, fått ett stort språng. Men viktigast av allt är evolutionen som pågår för personerna som spelar spelen där en revolution pågår i det tysta. Det är att kvinnorna börjar ta större och större roll inom spelandet. Kvinnor blir synligare och knappar in mer och mer på killarnas ranking.

ogbbblog