The Sims

The sims är ett spel som funnits i flera år. Det började som ett datorspel, men har sedan kommit till flera konsoller som Playstation, XBOX och mobiltelefoner. Spelet går ut på att man ska skapa en familj med karaktärer, så kallade “simmar”. Dessa fungerar sedan ungefär som vanliga människor. De behöver äta, sova och gå på toaletten. I spelet, som är ett simuleringsspel, följer man sedan sina familjer och kan föra gener och liknande vidare genom flera generationer. Man kan göra simmarnas liv enkelt, eller mycket svårt genom att ge dem olika arbeten och uppgifter att slutföra. I stort sett varje år släpps ett eller ett par nya spel i serien, som är så kallade expansionspaket, och dessa kan kopplas ihop med varandra.

Nu kommer djur till spelet

The sims finns i flera varianter, och den nyaste versionen, The sims 4, kommer nu äntligen få inslag av djur. Alla andra varianter av spelen har haft djur i någon form och nu är det alltså dags även för denna variant. djurfesten som fansen väntat på i flera år kommer nu äntligen bli verklighet. Hundar och katter är bara några av de djur som nu kommer att förgylla simmarnas liv. I detta expansionspaket medföljer också flera roliga och spännande möbler som simmarnas hus kan inredas med. Dessutom kommer simmarna att kunna leka med djuren och de kommer dessutom kunna göra simmarna sällskap i hemmet. Just djur är något som är mycket populärt när det kommer till The sims och det märks verkligen att det nya expansionspaketet uppskattas bland spelare. När man spelar spelet kan man i viss mån också styra djuren, och ställa till problem för sina simmar om man så vill.

Inredning i ett datorspel

I The Sims finns det stora möjligheter att bygga hus och inreda dem precis så som man själv vill. Som spelare kan man till exempel fritt välja tapeter, golv och mycket annat. När det kommer till möbler finns det mycket att välja på bland soffor, mattor, stolar, bord och prydnader. Själva möbleringen är nästan som att sitta och internetshoppa, vilket man kan göra hos Fyndab.com. Som spelare får man nämligen upp en katalog med tillgängliga möbler och sedan får spelaren köpa möbler där, om The sims familjen har några pengar vill säga. Sedan är det bara att placera ut möblerna i huset, precis så som man vill ha det. I de nyare versionerna av The sims finns också möjlighet att dela med sig av sina hus och inredningar så att andra också kan se hur duktig man är på att möblera.

ogbbblog